Om SweBees

HISTORIEN OM TILLKOMSTEN AV BRENTFORD FC SUPPORTERS SWEDEN – SWEBEES.

En trist förvinterdag, 2004, stod några stammisar samlade vid Dovas bardisk. Diskussionen kring Londonlagens olika arenor var livlig och intensiv. Den främsta anledningen till detta var två olika åsikter huruvida det var Queen Park Rangers hemmaarena Loftus Road som man såg från M4 mellan Heathrow och London. Ett läger hade fått detta bekräftat av en lokal taxichaufför och vidhöll lika hårt vid sin åsikt som oppositionen.

Av en ren händelse hade den starkaste anhängaren för Loftus Road-teorin en inplanerad resa till Highbury med sin dotter. Väl där hade biljettpriserna rusat till tusentals kronor för Londonderbyt mellan Arsenal och Chelsea (2-2 vid full tid) vilket inte passade plånboken. Istället togs beslutet att besöka området där den omdiskuterade arenan låg. Efter en viss tids irrande lyckades paret till slut ta sig till sitt mål – vilket visade sig vara Griffin Park, Brentfords hemmaarena sedan 1904. Mest känd för att vara den enda arenan i England med en pub i varje hörn – The Royal Oak, The Griffin, The Princess Royal och The New Inn.

På plats på Kungsholmen igen fick inte bara diskussionen ett svar utan ett intresse för fotbollsklubben Brentford FC grundades. Detta intresse resulterade i flertalet kontakter med Londonlaget, matchbesök och slutligen i en egen supporterklubb, SweBees, 2005, Sveriges enda officiella supporterklubb för the Bees.

Efter några år är vi nu uppe i drygt 100 medlemmar. Vi har genomfört ett antal medlemsresor, vi sponsrar varje säsong en spelare med matchkit (hemma och borta) och vi har sponsrat matchbollar vid flera tillfällen. Vi har träffat både spelare, tränare och funktionärer och vi ordnar gemensamma jul- och sommarfester.  Vad mer kan begäras för en ynka hundralapp!

Den som är intresserad av att bli medlem får gärna kontakta vår klubbmästare. Per Svensson har telefonnummer 0703-34 74 42.